Estudi patològic Edifici SOC Generalitat

El diccionari de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola defineix la paraula patologia com "Part de la medicina que tracta de l'estudi de les malalties ". Etimològicament parlant, procedeix de les arrels gregues pathos i logos, i es podria definir, en termes generals, com l'estudi de les malalties.
Per extensió la patologia constructiva de l'edificació és la ciència que estudia els problemes constructius que apareixen en l'edifici o en alguna de les seves unitats amb posterioritat a la seva execució.

Les lesions són cadascuna de les manifestacions d'un problema constructiu, és a dir el símptoma final del procés patològic.

La diagnosi de patologia és l'exposició per escrit de l'opinió que emet un tècnic redactor sobre la qüestió sotmesa a consideració i justificada amb base a l'encàrrec.

En el cas que ens ocupa, l'objecte de la diagnosi, és el dictamen en què se sol·licita una opinió tècnica en relació a les filtracions d'aigua existents a les plantes soterrani i plantes baixes de l'edifici del SOC de la Generalitat al Carrer Llull.

 

L'objecte del present treball és la inspecció de l'edifici per a l'emissió d'un informe dictamen, amb la intenció d'obtenir la màxima informació tècnica, per determinar l'estat actual de l'edifici i les seves possibles lesions, així prendre les decisions tècniques pertinents per a una correcta rehabilitació.

L'encàrrec es desenvolupa a través dels següents aspectes:
- Visites necessàries a l'immoble i les seves zones exteriors, realitzades per professional tècnic competent i col·legiat per a inspecció patològica. Es realitzarà inspecció a través d'exploració organolèptica i examen tècnic de punts conflictius.
- Dictamen tècnic patològic: realitzat per professional tècnic competent i col·legiat. S'establirà zonificació gràfica de les patologies i catalogació segons tipologia. S'identificaran les lesions i es determinaran les causes de les mateixes.

Tècnics redactors:
- Daniel Molina López

- Samuel Molist Forcada

1 comentari a “Estudi patològic Edifici SOC Generalitat”

  1. Pingback: Samuel Molist Forcada | Som Habitat

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt