Estudi d’Impacte i Integració Paisatgística per a Masia al Montseny

Estudi d’impacte i Integració paisatgística (a partir d’ara EIIP) del projecte de reforma d'una Masia localitzada a Tagamanent dins els Parc Natural del Montseny.

L’EIIP és un document tècnic encaminat a preveure les conseqüències sobre el paisatge de l’execució de l’esmentat projecte constructiu, i a exposar els criteris adoptats per a la seva integració paisatgística.

El procés d’integració paisatgística de la proposta en el seu entorn ha estat inherent al procés d’elaboració de la mateixa proposta com s’observa en la memòria del projecte executiu:
L’actuació es troba basada en principis bioclimàtics i bioconstructius, en un camí de l’extenció de la tecnica de construcció amb bales de palla, per la seva idoneïtat per l’autoconstrucció, el seu poc impacte ambiental, el seu escàs cost econòmic i les molt bones condicions d’aïllament que comporta.. “La intenció del projecte és aconseguir una edificació que sigui respectuosa amb el seu entorn natural, buscant una integració paisatjística i topográfica”.

Els recursos tecnològics que s’utilitzaran seran , sensibles a minimitzar el transport de materials, les explotacions en canteres o mines, el consum energètic en el procés de fabricació, i optimitzar el consum
energètic de la construcció.

Per tant, l’objectiu principal d’aquest l’EIIP no és establir mesures correctores sinó demostrar que els criteris i les mesures previstes són les més adequades i suficients per garantir la correcta integració de l’actuació en el paisatge.

Aquest EIIP te la voluntat de servir de base perquè l’administració pugui determinar la seva compatibilitat amb els requeriments que estableix la legislació vigent i avaluar la seva idoneïtat i la seva suficiència des del punt de vista d’integració paisatgística.

S’ha centrat en l’anàlisi dels efectes generats en el paisatge per cada actuació proposada, especialment per aquelles accions que poden alterar la seva fesomia, la seva dinàmica i els seus valors.
Recordar que no és necessari que els EIIP incloguin l’anàlisi d’aquelles variables de caràcter mediambiental sense incidència directa o indirecta sobre el paisatge, que ja són objecte de tractament específic en els estudis preceptius corresponents. A la vegada els EIIP s’han de poder adaptar raonablement a la naturalesa i a l’abast de cada proposta, és a dir, han de permetre en cada cas seleccionar les variables més significatives i adequar els tipus de documents a aportar, tot respectant el mètode i el rigor en l’anàlisi. L’extensió i la importància dels diversos apartats podran ser variables, en el sentit que es podran adaptar a la naturalesa de les actuacions, al seu abast territorial i a d’altres criteris objectivables que estableixin els equips redactors.

Tècnics redactors:
- Daniel Molina López
- Gabriel Barbeta 
- Esteban Navarrete

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt